A gyorséttermek ma már roston sült színhúsokkal csábítják az éhes vendégeket, de hiába tökéletes az illúzió, ha még mindig csak darált húst kínálnak.
Ma már természetesnek tűnő húst is képes előállítani az élelmiszeripar. Ezt hívják újraépített húsnak. Az inakat, bőrszármazékot és csontot is tartalmazó, olcsó pépet alakítják vissza. Látványra, állagra és a felhasznált összetett aromáknak köszönhetően ízre is tökéletes a hasonlóság, amit mirelit termékként mi is megvásárolhatunk az üzletekben. Boszorkánykonyhával állunk tehát szemben, ami az érzékszerveinket és az agyunkat akarja befolyásolni. A gyorséttermi menübe kevert vegyi anyagok képesek beindítani az ízmemóriát, kellemes emlékeket idéznek, melyek hatására jól fogjuk magunkat érezni. A gyorséttermekben mindenhol ugyanazokkal a mesterséges illatokkal és ízekkel találkozunk, amelyek hosszú távon függőséget okoznak.
Ha még üdítőt is rendelünk, minimum 40 gramm cukrot is magunkhoz vettünk. A szénsavas üdítők pedig puffadást idéznek elő, zavarokat okozhatnak a szervezet méregtelenítésében, terhelik a májat. Bár a sültkrumpli nem hús, ebbe is bekeverik az ízemléket, ezért ahogy a szánkba kerül az omlós burgonya, az agyunk jelzi, hogy ideje hamburgert is rendelni. Ily módon lassan az egészségromboló ételek csapdájába esünk. A gyorséttermi menük részeként, vagy mellé kapható salátát pedig folyamatosan szállítania kell a termelőknek, ezért egyes vegyszerek sajnos nagy mennyiségben maradnak vissza a növényben.